Sprawa jest banalnie prosta. Jestem przekonana, że deser skradnie Wasze serca 💕 Mus o zachwycającym smaku i konsystencji puszystej chmurki 💚 Można dodać sezonowe owoce, ja skorzystałam z truskawek.
Inspiracja na deser pochodzi z książki dr Amy Myers o chorobach autoimmunologicznych. Tam znajdziecie wersję bez słodzideł i owoców.
składniki
puszka mleka kokosowego (w składzie powinno być co najmniej 80% ekstraktu mleka kokosowego, inaczej mleczko najprawdopodobniej się nie zsiądzie)
2 łyżeczki cukru kokosowego (inne słodzidło też się sprawdzi, dodajcie wg upodobań)
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
owoce do dekoracji (opcja)
: Z podanych ilości wychodzą dwie porcje deseru.
Mleko kokosowe należy schładzać przez noc w lodówce. Po schłodzeniu większa część mleka będzie miała gęstą konsystencje. Oddzielamy gęstą warstwę i przekładamy do większej miski. Cześć płynną zostawiamy w puszce.
😋 Mikserem ubijamy gęstą część mleka kokosowego dodając cukier i cynamon. Całość ubijamy, aż do momentu w którym mleko będzie miało konsystencję musu (czyli aż konsystencja będzie nas satysfakcjonowała). Ubija się bardzo ładnie więc nie trwa to specjalnie długo. Ubite mleczko przekładamy do naczyń. Możemy udekorować ulubionymi owocami. Możemy też posypać np. odrobiną cynamonu.
Smacznego ❤
Inspiracja na deser pochodzi z książki dr Amy Myers o chorobach autoimmunologicznych. Tam znajdziecie wersję bez słodzideł i owoców.
NieSól💚Pudding kokosowy |
składniki
puszka mleka kokosowego (w składzie powinno być co najmniej 80% ekstraktu mleka kokosowego, inaczej mleczko najprawdopodobniej się nie zsiądzie)
2 łyżeczki cukru kokosowego (inne słodzidło też się sprawdzi, dodajcie wg upodobań)
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
owoce do dekoracji (opcja)
: Z podanych ilości wychodzą dwie porcje deseru.
Mleko kokosowe należy schładzać przez noc w lodówce. Po schłodzeniu większa część mleka będzie miała gęstą konsystencje. Oddzielamy gęstą warstwę i przekładamy do większej miski. Cześć płynną zostawiamy w puszce.
😋 Mikserem ubijamy gęstą część mleka kokosowego dodając cukier i cynamon. Całość ubijamy, aż do momentu w którym mleko będzie miało konsystencję musu (czyli aż konsystencja będzie nas satysfakcjonowała). Ubija się bardzo ładnie więc nie trwa to specjalnie długo. Ubite mleczko przekładamy do naczyń. Możemy udekorować ulubionymi owocami. Możemy też posypać np. odrobiną cynamonu.
NieSól💚Pudding kokosowy |
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz