Tarta z porzeczkami 😋 Wykorzystałam domową konfiturę porzeczkową. Jeżeli macie lekko kwaśną - będzie idealna. Mogą też być porzeczki zmiksowane. NieSól💚 Tarta porzeczkowa składniki ciasto - spód: 100 g mąki orzechowej 30 g mąki kokosowej 30 g oleju kokosowego (płynny) 2 łyżki miodu 2 jajka nadzienie: 250 g konfitury porzeczkowej (jeżeli dajecie całe owoce lub będziecie je blendować, potrzebujecie ok 350g owoców) ciasto - góra (kruszonka): 20 - 30 g mąki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżka kakao słodzidło (użyjcie tylko wtedy jeżeli wasze nadzienie jest bardzo kwaśne) : Wszystkie składniki na ciasto - spód łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy. Powinniście otrzymać konsystencję mokrego piasku. Jeżeli jest zbyt luźna dodajcie więcej mąki. Jeżeli uważacie, że konsystencja jest zbyt zbita, dodajcie odrobinę wody - pomału. Foremkę (moja 25 cm) na tartę smarujemy olejem kokosowym. Ciasto przekładamy do formy i dokładnie wygniat...