A ja dalej swoje ... czas na budyń jaglany z truskawkami. Dopóki sezon na truskawki trwa, korzystam ile się da 😋 Rzecz jest prosta, trzeba jednak mieć dobry blender, inaczej konsystencja budyniu nie będzie zachwycająco gładka, a tym samym my nie będziemy zachwyceni jego konsystencją. NieSól💚 Budyń truskawkowy z kaszy jaglanej składniki 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej 1/4 szklanki wody 1 szklanka mleka kokosowego 1,5 łyżki miodu sok z cytryny (nie więcej niż jedna łyżka) dwie garście truskawek : Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy. Opłukaną kaszę gotujemy w 1/4 szklanki wody i 1/2 szklanki mleka kokosowego. Gotujemy do całkowitego wchłonięcia się płynu. Odstawiamy do przestygnięcia. Pozostałą część mleczka kokosowego (1/2 szklanki), truskawki, sok z cytryny, miód dokładnie blendujemy. Dodajemy przestudzoną kaszę jaglaną i bardzo dokładnie miksujemy. Ja do blendowania tego deseru używam blendera kubkowego. Chwilę to trwa, aż konsystencja będzie gładka,...