Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z czerwca 19, 2017

Mus kokosowy

Sprawa jest banalnie prosta. Jestem przekonana, że deser skradnie Wasze serca 💕 Mus o zachwycającym smaku i konsystencji puszystej chmurki 💚 Można dodać sezonowe owoce, ja skorzystałam z truskawek.  Inspiracja na deser pochodzi z książki dr Amy Myers o chorobach autoimmunologicznych. Tam znajdziecie wersję bez słodzideł i owoców.  NieSól💚Pudding kokosowy składniki puszka mleka kokosowego (w składzie powinno być co najmniej 80% ekstraktu mleka kokosowego, inaczej mleczko najprawdopodobniej się nie zsiądzie) 2 łyżeczki cukru kokosowego (inne słodzidło też się sprawdzi, dodajcie wg upodobań) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli  owoce do dekoracji (opcja) : Z podanych ilości wychodzą dwie porcje deseru.  Mleko kokosowe należy schładzać przez noc w lodówce. Po schłodzeniu większa część mleka będzie miała gęstą konsystencje. Oddzielamy gęstą warstwę i przekładamy do większej miski. Cześć płynną zostawiamy w puszce.  😋  Mikserem ubijamy gęstą część mleka kokosowego dod