Sprawa jest banalnie prosta. Jestem przekonana, że deser skradnie Wasze serca 💕 Mus o zachwycającym smaku i konsystencji puszystej chmurki 💚 Można dodać sezonowe owoce, ja skorzystałam z truskawek. Inspiracja na deser pochodzi z książki dr Amy Myers o chorobach autoimmunologicznych. Tam znajdziecie wersję bez słodzideł i owoców. NieSól💚Pudding kokosowy składniki puszka mleka kokosowego (w składzie powinno być co najmniej 80% ekstraktu mleka kokosowego, inaczej mleczko najprawdopodobniej się nie zsiądzie) 2 łyżeczki cukru kokosowego (inne słodzidło też się sprawdzi, dodajcie wg upodobań) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli owoce do dekoracji (opcja) : Z podanych ilości wychodzą dwie porcje deseru. Mleko kokosowe należy schładzać przez noc w lodówce. Po schłodzeniu większa część mleka będzie miała gęstą konsystencje. Oddzielamy gęstą warstwę i przekładamy do większej miski. Cześć płynną zostawiamy w puszce. 😋 Mikserem u...