Przejdź do głównej zawartości

Owsianka pieczona

Owsiankowe Love 💚 Sposobów na przygotowanie owsianki pieczonej jest dokładnie tyle, ile różnych produktów znajdziecie u siebie w kuchennych szafkach. 
Ja do mojej owsianki dodałam kaszę mannę i komosę ryżową 😋 
Upiekłam ją w foremkach na muffinki. Taką wersję owsianki bardzo łatwo zapakować na wynos, jest to też pomysł na szybką przekąskę, której nie musicie poświęcać wiele uwagi podczas przygotowania. Składniki należy po prostu połączyć i odstawić do nasiąknięcia. Potem przełożyć do foremek i piec 25 minut. 


NieSól💚

składniki

1 szklanka płatków owsianych
1/4 szklanki komosy ryżowej
1/4 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki mleka kokosowego
2 jajka
3 łyżki miodu wielokwiatowego
1 łyżka pestek słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki siemienia lnianego
łyżeczka olejku migdałowego


NieSól💚




: Wszystkie składniki wrzuć do miski, dokładnie wymieszaj. Masę najlepiej zostaw do nasiąknięcia na ok. 30 minut. Następnie przełóż masę do foremek na muffinki, nakładaj do pełna i lekko uklepuj. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. 
Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu, najlepiej wyjmij owsianki na talerz, niech sobie poodpoczywają 😉 i wystygną do końca.

Smacznego ❤





Komentarze

Popularne

Bułki owsiane z twarogiem

Bułeczki owsiane z twarogiem, na słono. Ulepiłam takie nie za duże  😋   Jeżeli wolicie klasycznie, możecie zrobić normalnej wielkości. Każde sprawdzą się na śniadanie, czy kolację. NieSól💚 Bułki owsiane z twarogiem składniki 1 kostka twarogu (250 g) 1/2 szklanki otrębów 1/2 szklanki płatków owsianych 1 jajko 4-5 łyżki siemienia lnianego 3-4 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka czarnuszki 2 łyżki sezamu 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, curry NieSól💚 Bułki owsiane z twarogiem : Twaróg z jajkiem blendujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Rękoma (najlepiej mokrymi) tworzymy kule o dowolnej wielkości i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut. Do ładnego zarumienienia się.  Smacznego ❤

Ciasteczka FasoLove

Dzisiaj będzie prosto, smacznie i fasolowo . Pierwszy, ale obiecuję nie ostatni przepis na zdrowe ciacha wjeżdża na bloga. Banalnie proste w przygotowani u, a dają mnóstwo radości kubkom smakowym. P oniżej przedstawiam Wam moją wersję (szybko, zdrowo i smacznie) ciasteczek w których wykorzystuję FaSolę :) Chodzą słuchy, że smakują jak Brownie.... nie czekaj wypróbuj! NieSól - Ciasteczka fasolove 💚 składniki  1 puszka czerwonej fasoli 1 duży bardzo dojrzały banan 4 łyżeczki kakao 2 łyżki dowolnego słodzidła, u mnie miód (więcej jeżeli wolicie słodsze) gorzka czekolada min. 70% ilość wg uznania plus kilka większych kawałków do udekorowania ciasteczek. : Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Fasolę płuczemy do momentu, aż przestanie się pienić. Czekoladę siekamy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, blendujemy na gładką masę. Masę wykładamy na blaszkę  wyłożona papierem do pieczenia , formujemy ciasteczka. Posypujemy kawałkami czek...

Lody orzechowe

Lato! Lato w pełni! Cieszymy się słoneczkiem 🌞Na taki piękny czas proponuję lody orzechowe na mleku kokosowym. Jeżeli obawiacie się, że lody robione w domu nie będą kremowe, a przypominać będą zamrożoną bryłę - bez obaw. Aby, lody były kremowe wystarczy je odpowiednio potraktować. Dobrze jest je też mieszać, najlepiej co godzinę w trakcie zamrażania. Co potrzebujecie aby przygotować lody? Stałej części mleka kokosowego, masła orzechowego, miodu i soli. NieSól💚 Lody orzechowe składniki puszka mleka kokosowego (stała część, jeżeli chcecie, żeby lody szybciej stężały). Aby, mleko stężało należy je włożyć na noc do lodówki. Używamy mleka, które ma w składzie co najmniej 80% ekstraktu z kokosa.  3 kopiaste łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 2 szczypty soli Jeżeli chcecie przygotować większą porcję lodów, użyjcie składników proporcjonalnie więcej.  : do garnka przełóż stałą część mleka kokosowego, dodaj masło orzechowe, miód i sól. Podgrzej do m...