Nowe smaki w mojej kuchni 馃挌馃挌馃挌
Brownie z buraka 馃槑
bez jajek 馃憤
mocno czekoladowe 馃挌
oo takieee 馃構
NieS贸l馃挌 Brownie z buraka |
sk艂adniki:
ok 320g burak贸w ugotowanych / upieczonych
90 -100g m膮ki (u mnie orkiszowa)
3 艂y偶ki oleju kokosowego (p艂askie 艂y偶ki, olej sta艂y)
4-5 艂y偶ek kakao
3 艂y偶ki miodu
50g gorzkiej czekolady
1 艂y偶eczka olejku waniliowego
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
1 i 1/2 gar艣ci orzech贸w w艂oskich
: Buraki ugotowa膰 / upiec do mi臋kko艣ci (lekko rozgotowane s膮 idealne). Pieczemy w 200 stopniach przez 60 minut, lub gotujemy w wodzie do mi臋kko艣ci. Czas pieczenia i gotowania b臋dzie podobny. Studzimy. Obieramy ze sk贸rki. 艢cieramy na tarce na ma艂ych oczkach. Mokre sk艂adniki (olej koko, mi贸d, olejek) dodajemy do startych burak贸w i dok艂adnie mieszamy. Suche sk艂adniki (m膮ka, kakao, pdp) 艂膮czymy w osobnej misce. Czekolad臋 i orzechy siekamy. Do mokrych sk艂adnik贸w dodajemy suche i bardzo dok艂adnie mieszamy. Dodajemy nast臋pnie posiekan膮 czekolad臋 i orzechy i ponownie dok艂adnie mieszamy. Mas臋 przek艂adamy do foremki wy艂o偶onej papierem do pieczenia (u mnie foremka ok 20 cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Po upieczeniu zostawiamy ciasto do ca艂kowitego ostudzenia.
Smacznego ❤
Komentarze
Prze艣lij komentarz