Babeczki wysokobiałkowe. Super sprawa po treningu 🏃. Łatwo zapakować je w pudełko. Fajnie smakują! To kto piecze, żeby mieć co jutro zabrać na trening?
Przepis znalazłam u _katnova_, odrobinę zmodyfikowałam, wypróbowałam, posmakowały (i to jeszcze jak!), no to się dzielę 💚
Przepis znalazłam u _katnova_, odrobinę zmodyfikowałam, wypróbowałam, posmakowały (i to jeszcze jak!), no to się dzielę 💚
NieSól💚 Babeczki wysokobiałkowe |
składniki
120g ricotty
100 ml białka jaj
1 jajko
60+/- g budyniu bez cukru*
30 g odżywki białkowej (u mnie ryżowa)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 średni banan lub 50 g owoców (ja wybrałam porzeczki)**
słodzidło - opcja, jeżeli wolicie słodsze dodajecie 2-3 łyżki miodu
*👆 wielkość opakowania budyniu może być dowolna od 40 g w górę
**👆przy wersji z bananem bardzo fajnie sprawdzają się budynie smakowe (np. o smaku krówki)
: Wszystkie składniki zblenduj. Przelej do foremek na muffinki. Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz