Słodka alternatywa dla tradycyjnych ciast 💚
Wyszło puszyste, wilgotne i soczyste.
I oczywiście jest bardzo łatwe w przygotowaniu 😍
NieSól💚 Ciasto marchewkowe |
3-4 duże marchewki
1/2 szklanki mąki orzechowej
1/2 szklanki mąki ryżowej
2 jajka
50 ml mleka
1,5 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki cynamonu
2 - 3 łyżki miodu
: Marchewki zetrzyj na małych oczkach. Olej kokosowy rozpuść. Mokre składniki dodaj do marchewki i wymieszaj. Następnie dodaj składniki suche (mąki, cynamon i pdp) i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto pieczmy w 180 stopniach ok. 45 - 50 minut, do suchego patyczka. U mnie foremka ok. 20 cm. Po upieczeniu ciasto zostawiamy do całkowitego ostudzenia.
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz