Na blogu są już orzechowe z wiśniami 🍒 to teraz czas na kokosowe z malinami 🍓 Zamieniamy tylko mąki - orzechową na kokosową. Konsystencja muffina będzie bardziej zwarta, a przez maliny w smaku będzie wyczuwalna lekka kwaskowatość 😋
NieSól💚 Babeczki kokosowe z malinami |
składniki
50 g mąki kokosowej
20 g mąki ryżowej
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki mleka (dowolne)
3 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
maliny (nie więcej niż 100g)
maliny (nie więcej niż 100g)
: Maliny myjemy. Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki (mąki, olej, mleko, miód, proszek do pieczenia, żółtka) dokładnie ze sobą mieszamy. Do połączonych składników dodajemy ubite białka. Mieszamy wszystko delikatnie. Następnie dodajemy maliny i jeszcze raz dokładnie i delikatnie mieszamy.
Masę nakładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Sprawdzamy - do suchego patyczka.
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz