Taka niby szarlotka zamknięta w muffinie 😃 moooże trochę wyobraźnia mnie ponosi z tą szarlotką, ale na prawdę muffinki wyszły fajowe 😋
NieSól💚 Muffiny jabłkowe |
składniki
120 g mąki ( u mnie 100 g mąki ryżowej i 20 g mąki kokosowej)
120 ml mleka kokosowego
25 g oleju kokosowego
3 małe jabłuszka
2 łyżki miodu
2 łyżki rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia
: Suche składniki łączymy z mlekiem, olejem, słodzidłem. Jabłka ścieramy (najlepiej na dużych oczkach). Starte jabłka dodajemy do masy, dodajemy rodzynki i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz