Śniadanie na zielono 💚
U mnie śniadanie zazwyczaj jest białkowo-tłuszczowe. Jednak od czasu do czasu pozwalam sobie na odstępstwa ❤
Dzisiaj na stole gościły placuszki szpinakowe. Przygotowanie jak zwykle proste i szybkie, bo przecież poranki bywają różne. Placuszki nie tylko dobrze smakują ale również cieszą nasze rozespane oczy kolorem. Możecie je też przygotować dzień wcześniej, a dnia następnego będą idealnym drugim śniadaniem.
składniki
1 jajko
1 szklanka mleka (jakiego używacie)
1 szklanka mleka (jakiego używacie)
szklanka mąki gryczanej
pół szklanki mąki ryżowej
3-4 garście świeżego szpinaku
2 łyżki oleju rzepakowego (możecie zastąpić dowolnym)
przyprawy do smaku (w mnie pieprz i sól)
: Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię (bez oleju - używamy patelni z powłoką nieprzywierająca) nakładamy masę łyżką. Smażymy z obu stron. Placuszki smażą się bardzo szybko więc uważamy żeby ich nie przypalić.
Polecam polane jogurtem naturalnym.
Smacznego zielonego śniadania ❤
Komentarze
Prześlij komentarz