Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z czerwca 9, 2017

Daktyle w kakao

Daktyle w kakao  💚  Zaskakująco smaczne połączenie.  Zjadłam 4 sztuki i powiem Wam, że po stokroć zaspokoiło to moją potrzebę na zjedzenie czegoś słodkiego.  Zdradzę Wam też, że następnego dnia smakowały jeszcze lepiej 😋  NieSól💚 O dobroczynności tych smakołyków mówi się dużo, daktyle zawierają sporą porcję minerałów i witamin. Z najdziecie w nich m.in.: wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, sód, cynk czy witaminy A,C, z grupy B czy kwas foliowy. Suszone daktyle posiadają dużo błonnika, więc pozytywnie wpływają na nasze jelita. Zawierają też cukry proste co wspaniale sprawdzi się dla osób uprawiających  sporty i żyjących aktywnie.  Gdy kupujecie warto zwrócić uwagę na etykietę, żeby pominąć te które są siarkowane.  Jak rozpoznać te siarkowane? W składzie pojawi się któraś z nazw lub informacja: dwutlenek siarki, zawiera siarczany, konserwowany siarką, E220, E-220. D otyczy to nie tylko daktyli ale również innych suszonych owoców. Siarkowanie zapobiega rozkładowi  produktó