Daktyle w kakao 💚 Zaskakująco smaczne połączenie.
Zjadłam 4 sztuki i powiem Wam, że po stokroć zaspokoiło to moją potrzebę na zjedzenie czegoś słodkiego. Zdradzę Wam też, że następnego dnia smakowały jeszcze lepiej 😋
O dobroczynności tych smakołyków mówi się dużo, daktyle zawierają sporą porcję minerałów i witamin. Znajdziecie w nich m.in.: wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, sód, cynk czy witaminy A,C, z grupy B czy kwas foliowy. Suszone daktyle posiadają dużo błonnika, więc pozytywnie wpływają na nasze jelita. Zawierają też cukry proste co wspaniale sprawdzi się dla osób uprawiających sporty i żyjących aktywnie.
Gdy kupujecie warto zwrócić uwagę na etykietę, żeby pominąć te które są siarkowane. Jak rozpoznać te siarkowane? W składzie pojawi się któraś z nazw lub informacja: dwutlenek siarki, zawiera siarczany, konserwowany siarką, E220, E-220. Dotyczy to nie tylko daktyli ale również innych suszonych owoców. Siarkowanie zapobiega rozkładowi produktów przez bakterie i wpływa na atrakcyjny wygląd. A wiadomo nie od dziś, że często kupujemy oczyma. Dlatego warto czytać etykiety.
Jak połączyć daktyle i kakao?
Do miseczki nasyp ok. dwie łyżeczki kakao. Przygotuj 100g suszonych daktyli lub tyle na ile masz ochotę. Do miseczki możesz wrzucać po kilka sztuk. Potrząsając miseczką na boki uzyskasz idealnie obtoczone daktyle, bez nadmiaru kakao. Następnie przełóż je do dowolnego naczynia 😋 Czynność powtórz, aż do obtoczenia pożądanej ilości słodkości.
Smacznego ❤
Zjadłam 4 sztuki i powiem Wam, że po stokroć zaspokoiło to moją potrzebę na zjedzenie czegoś słodkiego. Zdradzę Wam też, że następnego dnia smakowały jeszcze lepiej 😋
NieSól💚 |
O dobroczynności tych smakołyków mówi się dużo, daktyle zawierają sporą porcję minerałów i witamin. Znajdziecie w nich m.in.: wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, sód, cynk czy witaminy A,C, z grupy B czy kwas foliowy. Suszone daktyle posiadają dużo błonnika, więc pozytywnie wpływają na nasze jelita. Zawierają też cukry proste co wspaniale sprawdzi się dla osób uprawiających sporty i żyjących aktywnie.
Gdy kupujecie warto zwrócić uwagę na etykietę, żeby pominąć te które są siarkowane. Jak rozpoznać te siarkowane? W składzie pojawi się któraś z nazw lub informacja: dwutlenek siarki, zawiera siarczany, konserwowany siarką, E220, E-220. Dotyczy to nie tylko daktyli ale również innych suszonych owoców. Siarkowanie zapobiega rozkładowi produktów przez bakterie i wpływa na atrakcyjny wygląd. A wiadomo nie od dziś, że często kupujemy oczyma. Dlatego warto czytać etykiety.
Jak połączyć daktyle i kakao?
Do miseczki nasyp ok. dwie łyżeczki kakao. Przygotuj 100g suszonych daktyli lub tyle na ile masz ochotę. Do miseczki możesz wrzucać po kilka sztuk. Potrząsając miseczką na boki uzyskasz idealnie obtoczone daktyle, bez nadmiaru kakao. Następnie przełóż je do dowolnego naczynia 😋 Czynność powtórz, aż do obtoczenia pożądanej ilości słodkości.
NieSól💚 |
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz